De ene week naar het noorderlicht, de andere week op safari. En daarna op bezoek in New York of met Rembrandt langs de Nachtwacht. Met Virtual Reality komt de lesstof tot leven. Leerlingen dompelen zich onder in het lesmateriaal en gaan interactief aan de slag met hedendaagse onderwerpen. In hun eigen logboek houden ze de kennis en ervaringen bij die ze hebben opgedaan. Daarnaast is er volop ruimte om eigen creatieve ideeën, reflecties en oplossingen te delen en bespreken met klasgenootjes.
Werk en banen veranderen snel
Technologie is de afgelopen twee decennia aanzienlijk veranderd en dit heeft direct invloed op de soorten vaardigheden die organisaties in verschillende sectoren zoeken. Het is geen verrassing dat dit ook van invloed is op de manier waarop onze scholen lesgeven.
Het doel van onderwijs is altijd geweest om studenten voor te bereiden om actief deel te nemen en positief bij te dragen aan de samenleving. Vooraanstaande onderzoekers en nationale organisaties zijn inmiddels begonnen om de noodzakelijke veranderingen te onderzoeken. Ons onderwijssysteem is gebouwd voor een economie en een samenleving die niet meer bestaan. |
Om leerlingen voor te bereiden op een succesvolle toekomst is het van cruciaal belang om de nadruk te leggen op 21st century learning. Dit is erop gericht studenten optimaal voor te bereiden op een veranderende toekomst. Werk verandert mee, en banen worden gecreëerd en verdwijnen. Hoewel academische vakken belangrijk blijven, worden persoonlijke vaardigheden, mondiaal bewustzijn, digitale geletterdheid en sociaal culturele vaardigheden steeds belangrijker in het onderwijsaanbod van vandaag de dag. Ook kennis van techniek en technologie is essentieel. “Routinematig" werk neemt steeds verder af en in plaats daarvan nemen functies waar analytische en interactieve communicatieve vaardigheden het verschil maken, snel toe.
|
Gestaafd door onderzoek
Fernando Reimers and Connie K. Chung wetenschappers van Harvard suggereren dat het onderwijs een genuanceerd begrip van tal van mondiale competenties zou moeten omvatten. Jonge leerlingen moeten kennis van wereldculturen en internationale communicatie opdoen, en daarnaast ook vaardigheden onder de knie krijgen die hen helpen actieve en betrokken burgers te worden en blijven.
360forkids; blended learning met Virtual Reality
360forkids heeft vernieuwde VR lesprogramma’s voor basisonderwijs (bovenbouw) en voortgezet onderwijs (onderbouw) gelanceerd. Leerlingen gaan met behulp van Virtual Reality en gamification aan de slag met belangrijke hedendaagse onderwerpen zoals wereldburgerschap, internationalisering & vreemde talen, en milieubewustzijn.
Door VR technologie te implementeren in het leerproces wordt de stap van visueel en auditief naar ‘real life’ beleving gezet. Leerlingen worden hierdoor onderdeel van hun leeromgeving en voelen zich meer betrokken bij de lesstof. Daarnaast leren ze de competenties die ze nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst.
Door VR technologie te implementeren in het leerproces wordt de stap van visueel en auditief naar ‘real life’ beleving gezet. Leerlingen worden hierdoor onderdeel van hun leeromgeving en voelen zich meer betrokken bij de lesstof. Daarnaast leren ze de competenties die ze nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst.
De VR programma's zijn gemakkelijk te gebruiken in de lessen. Ze zijn namelijk afgestemd op het reguliere lesaanbod, zodat het geen extra tijd of energie kost voor leraren om met VR learning aan de slag te gaan. De VR headsets worden vooraf door ons ingesteld zodat je ze direct in de klas kunt gebruiken.
In slechts 5 stappen ben je klaar om te beginnen. |
|
Ga net als duizenden andere kinderen aan de slag met VR learning om de 21ste eeuwse vaardigheden
verder te ontwikkelen. Succesvol voorbereid op de toekomst!